2021 Yılında Kurumlara Yönelik Gerçekleştirdiğimiz Çevrimiçi Hafıza Yürüyüşleri

2020 yılı Aralık ayı itibariyle pandemi kısıtlamaları gereği Hafıza Yürüyüşlerimizi çevrimiçi olarak gerçekleştirmeye başladık. Katılımcılarımızdan aldığımız geri bildirimlerle gün geçtikçe geliştirdiğimiz Çevrimiçi Hafıza Yürüyüşlerimizi kurumlara yönelik olarak da gerçekleştirdik.

Kurumlara yönelik gerçekleştirdiğimiz ilk Çevrimiçi Hafıza Yürüyüşümüzü Beyoğlu rotamızda Dünya Doktarları Derneği için düzenledik. İngilizce olarak düzenlediğimiz yürüyüş hem katılımcılarımız hem de anlatıcılarımız için oldukça keyifli geçti.

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) ve Tarlabaşı Toplum Merkezi (TTM) için ise Ocak ayında Şişli rotamızda iki ayrı Çevrimiçi Hafıza Yürüyüşü düzenledik. Öğretmen Akademisi Vakfı’ndan katılımcılar yürüyüşte daha önce bilmedikleri pek çok yeni hikaye duyduklarını belirtirken aynı zamanda derslerinden kullanabilecekleri bir metodoloji öğrendiklerini de söylediler. Tarlabaşı Toplum Merkezi’den katılımcılar ise anlatılan hikayeleri oldukça ilgi çekici bularak kendi deneyimlerini paylaştılar.

Şubat ayında ise Hollanda Araştırma Enstitüsü (NIT) için Çevrimiçi Beyoğlu Hafıza Yürüyüşü düzenledik. Hollanda’da yaşayan öğrencilerin katıldığı yürüyüşte katılımcıların çoğu daha önce hiç ziyaret etmedikleri Beyoğlu’nun sessizleştirilmiş hikayelerini dinlediler.

Nisan ayında ise Hakikat Adalet Hafıza Merkezi’nin Hafıza ve Gençlik Projesi katılımcılarına yönelik yine Beyoğlu rotamızda bir çevrimiçi yürüyüş düzenledik. Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen katılımcılar rotamızda anlatılan hikayelerin çeşitliliğinden oldukça etkilendiklerini belirttiler ve hikayelerin çoğunu kendi hayatlarından kesitler ile özdeşleştirdiklerini söylediler.

Mayıs ve Haziran aylarında ise Özyeğin Kadın Çalışmaları Topluluğu ve Borusan Holding çalışanları için toplumsal cinsiyet temalı Sultanahmet rotamızda iki ayrı Çevrimiçi Hafıza Yürüyüşü düzenledik. Özyeğin Kadın Çalışmaları Topluluğu’ndan katılımcılar anlatılan hikayelerdeki ayrımcılık ve hak ihlallerinin hala yaşanıyor olmasına değinirken Borusan Holding çalışanları daha önce duymadıkları toplumsal cinsiyet temelli ayrımcılık hikayelerini dinlediklerini ve sonrasında konulara dair daha fazla araştırma yapacaklarını ifade ettiler.

Sizler de kurumunuz için yüz yüze ya da çevrimiçi olarak gerçekleşecek Hafıza Yürüyüşleri talep edebilirsiniz. Kurumunuza yönelik Hafıza Yürüyüşü talebinde bulunmak için [email protected] adresinden bize ulaşabilirsiniz.